Panouri solare – tehnologii de ultima generatie de la Kingspan Solar

In domeniul utilizarii energiilor regenerabile pentru incalzirea apei calde menajere, tuburile vidate Thermomax si Varisol hp de la producatorul britanic Kingspan Solar continua sa fie cele mai remarcabile si apreciate echipamente la nivel mondial. Tehnologia heat-pipe pentru panouri solare cu tuburi vidate, cea mai eficienta tehnologie a momentului de realizare a captatorilor solari, a fost inventata de . Putem spune deci ca tuburile vidate Themomax sunt originalul in tehnologia heat-pipe si sunt inca cele mai bune tuburi vidate din lume, neegalate pana acum de nici un alt competitor.

Panourile solare de la Kingspan Solar inglobeaza multe alte tehnologii de varf care fac ca ele sa se mentina an de an pe primul loc in topul celor mai bune tuburi vidate de pe piata.
Una din inovatiile exceptioanale dar care de data aceasta nu se mai regaseste la niciun alt tub vidat din lume, este limitatorul de temperatura. Acest dispozitiv are rolul de a proteja sistemul termic solar la supraincalzire, impiedicand astfel distrugerea acestuia in conditiile in care nu exista consum de apa calda. Aceasta tehnologie este patentata si nicio alta firma producatoare de panouri solare termice nu are in portofoliu ceva asemanator.

Ceilalati producatori propun rezolvarea problemelor cu supraincalzirea prin acoperirirea panourilor solare sau prin recircularea pe timp de noapte a antigelului pentru a a-l raci. Aceste operatii rudimentare necesita efort sau risipa de energie si nu elimina riscul ca in cazul intreruperilor de curent sau al unei absente indelungate de la domiciliu, cand ele nu pot fi realizate, anumite componente ale instalatiei sa fie serios avariate.
O alta caracteristeca unica a acestor tuburi vidate este faptul ca ele sunt realizate din sticla sodica cu calitati deosebite, fara concentratori de tensiune. Celelate companii producatoare folosesc sticla de tip borosilicat care este permeabila la Hidrogen si Heliu si determina in timp pierderea vidului si diminuarea drastica a randamentului panourilor solare. Sticla sodica pura utilizata la tuburile vidate Thermomax si Varisol face ca vidul din interior sa se pastreze nealterat si le confera acestora rezistenta in timp si la intemperii, transmisivitate exceptionala cu pierderi de reflexie minime. Astfel se explica si faptul ca doar isi permite sa prezinte beneficiarilor certificatul TUV la grindina.
Tuburile vidate de la Kingspan Solar sunt prevazute la unul din capete cu o pelicula numita “martor de vid” care indica prezenta vidului in tub. Utilizatorii au astfel garantia ca tuburile isi mentin randamentul si eficienta in timp.
Pentru a se asigura de durabilitatea produselor sale si pentru a evita aparitia microfisurilor determinate de vibratii care duc la pierderea vidului, Kingspan Solar a patentat inca o procedura tehnologica: sudura sticla – metal. Fiecare tub vidat este etansat cu ajutorul acestui tip de sudura conferindu-i-se astfel o durata de viata exceptioanal de mare.

Un alt aspect prin care aceste panouri solare se impun este cel al flexibilitatii. Tuburile vidate Varisol au o caracteristica unica: fiecare tub are montat la capat propriul sistem de cedare si transmitere a caldurii. Aceasta face sa nu mai fie necesara cuplarea lor intr-un colector manifold de dimensiune fixa (de exemplu de 10 au 20 de tuburi), ele se cupleaza direct la tubul precedent printr-un procedeu simplu si rapid de “plug and play”, putandu-se realiza astfel panouri cu dimensiuni intre 2 si 100 de tuburi. Acum nu mai sunt necesare utilaje speciale pentru transport, ridicare, respectiv manipulare. Montajul se va efectua tub cu tub, direct pe acoperisul imobilului, indiferent daca acoperisul este de tabla sau de tigla, daca este inclinat sau tip terasa.

Prin astfel de dotari tehnologice exceptionale Kingspan Solar reuseste sa se mentina in fruntea producatorilor de panouri solare, ramanand liderul absolut al domeniului. Atat pentru tuburile vidate Thermomax cat si pentru cele Varisol , el ofera clientilor cea mai mare garantie de pe piata sistemelor termice solare : 20 de ani.