Panouri solare de cea mai buna calitate de la Kingspan Solar

Diferite caracteristici ale unor panouri solare cu tuburi vidate de pe piata si motivele pentru care tuburile vidate Thermomax si Varisol sunt de calitate exceptionala.

Printre produsele regasite pe piata de panouri solare le distingem foarte clar pe cele de calitate superioara Thermomax si Varisol de la Kingspan Solar, liderul mondial in domeniu, detasandu-se de alti producatori prin tehnologia cea mai inalta si prin eficienta tuburilor vidate. Acest domeniu continua cu o dezvoltare rapida, iar brandurile Thermomax si Varisol de la se evidentiaza prin calitate superioara si performanta ridicata datorita tehnologiei heat-pipe. Investitiile majore din ultimii ani in cercetarea tehnologiilor solare, evidentiaza brandul Thermomax ca fiind liderul pietei sistemelor solare termice.

Limitatorul de temperatura
Kingspan Solar a patentat o inovatie unica, o tehnologie revolutionara prin care se impune in acest moment pe piata sistemelor solare, si anume limitatorul de temperatura. Aceasta inovatie este un dispozitiv care are rolul de a proteja instalatia la supraincalzire, ceea ce impiedica distrugerea acesteia.

De asemenea, limitatorul de temperatura protejeaza atat tuburile vidate cat si toata instalatia solara: panouri, pompa, antige, boiler, etc. Firmele concurente nu dispun de aceasta tehnologie, acestea incercand racirea instalatiei prin metode clasice, acoperint panourile solare sau prin punerea in functiune a pompelor pe timp de noapte pentru a raci antigelu. Toate aceste operatii sunt consumatoare de timp, efort si curent electric, crescand riscul distrugerii instalatiei atunci cand apar pene de curent electric sau in cazul absentei de la domiciliu.

Performanta si longevitate
Sticla borosilicata permeabila la Hidrogen si Heliu, folosita de firmele concurente, determina cu timpul pierderea vidului si scade astfel eficienta tuburilor respective. Tuburile vidate Thermomax sunt prevazute cu un martor de vid care evidentiaza

prezenta vidului la valori constante, asigurand astfel eficienta si randamentul pe timp indelungat. Tuburile vidate ale acestor panouri sunt realizate din sticla sodica fara concentratori de tensiune (factorul determinant pentru spargerea tubului), neavand pierderi majore prin reflexie si cu o deosebita rezistenta in timp. O dovada a calitatii expectionale a acestei sticle este data de faptul ca Kingspan Solar are testul TUV la grindina. Pentru evitarea microfisurilor care duc la pierderea vidului si pentru a prelungi rezistenta tubului, Kingspan Solar a patentat sigiliul ermetic, o sudura la rosu care imbina sticla si metalul astfel incat cele doua materiale raman intacte si tuburile rezista in toate conditiile de exploatare. De asemenea, o caracteristica importanta a acestor tuburi este gatul flexibil care sporeste rezistenta heat pipe-ului la deformari. De-a lungul timpului testele au demonstrat ca tuburile Thermomax inca mentin vidul si continua sa fie eficiente.

In concluzie, Kingspan Solar reuseste sa se detaseze considerabil fata de restul producatorilor de tuburi vidate, ramanand in continuare liderul acestui domeniu. De aceea, Kingspan Solar ofera clientilor sai 20 de ani de garantie la tuburile vidate, adica cea mai mare garantie de pe piata.