Panouri solare de cea mai buna calitate de la Kingspan Solar

 

Thermomax: primele tuburi vidate heat pipe din lume si inca cele mai bune

Pe piata de panouri solare termice putem sa distingem foarte clar produsele de calitate superioara Thermomax si Varisol de la Kingspan Solar. Liderul mondial in domeniu se diferentiza de alti producatori atat prin tehnologia cea mai inalta incorporata si eficienta tuburilor vidate cat si prin calitatea garantata a materialelor folosite si estetica deosebita a produselor. In acest domeniu cu o dezvoltare rapida, brandurile Thermomax si Varisol ale firmei britanice Kingspan Solar raman in continuare in frunte in principal datorita incorporarii unor tehnologii patentate, inovatoare. De exemplu tuburile vidate Thermomax sunt primele tuburi vidate cu tehnologie heat-pipe create si sunt inca cele mai bune tuburi vidate din lume. Ele au fost copiate de nenumarate firme dar niciodata egalate. Investitiile majore efectuate de Kingspan Solar in cercetarea tehnologiilor solare au determinat ca brandul Thermomax sa devina si sa se mentina liderul pietei de sisteme solare termice.

Limitatorul de temperatura, o inovatie unica

Kingspan Solar a patentat o inovatie unica, o alta tehnologie revolutionara si anume limitatorul de temperatura. Acesta este un dispozitiv care are rolul de a proteja instalatia solara la supraincalzire, ceea ce impiedica distrugerea acesteia in zilele insorite in care nu exista consum de apa. Limitatorul de temperatura protejeaza atat tuburile vidate cat si intreaga instalatie solara: panouri, pompa, antigel, boiler etc. Firmele concurente nu dispun de aceasta tehnologie, singurele solutii propuse de acestea pentru racirea instalatiei sunt metodele clasice cum ar fi acoperirea panourile solare sau punerea in functiune a pompelor pe timp de noapte. Toate aceste operatii sunt consumatoare de timp, efort si curent electric si nu inlatura riscul distrugerii instalatiei atunci cand apar pene de curent electric sau in cazul absentei de la domiciliu.

Performanta si longevitate

Sticla borosilicata permeabila la Hidrogen si Heliu, folosita de firmele concurente, determina pierderea treptata a vidului si scaderea in timp a eficientei tuburilor respective. Tuburile vidate Thermomax sunt realizate din sticla sodica, nepermeabila la H si He, fara concentratori de tensiune (factorul determinant pentru spargerea tubului), fara pierderi majore prin reflexie si cu o deosebita rezistenta in timp. Aceste tuburi vidate au fost prevazute cu un martor de vid care evidentiaza prezenta vidului la valori constante, punand astfel in evidenta mentinerea eficientei si randamentului lor pe timp indelungat. Dovada a calitatii exceptionale a acestei sticle este data de faptul ca Kingspan Solar are testul TUV la grindina. Pentru evitarea microfisurilor care duc la pierderea vidului si pentru a prelungi rezistenta tubului, Kingspan Solar a patentat si sigiliul ermetic, o sudura la rosu care imbina sticla si metalul astfel incat cele doua materiale raman intacte si tuburile rezista in toate conditiile de exploatare. De asemenea, o caracteristica importanta a acestor tuburi este gatul flexibil care sporeste rezistenta heat pipe-ului la deformari. Testele independente realizate pe parcursul anilor au demonstrat ca tuburile Thermomax isi mentin intact vidul si de aceea nu isi reduc eficienta prin utilizare de-a lungul timpului.
De aceea Kingspan Solar ofera clientilor sai 20 de ani de garantie la tuburile vidate atat pentru functionare cat si pentru eficienta, adica cea mai mare garantie de pe piata.